sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Ensimmäiset tanssitunnit ja Churumuri

 

Moikka vaan! Takana on nyt kaksi Bharatanatyam-tuntia ja vähänkö tuntuu reisissä! Katsokaa yllä olevaa kuvaa ja ymmärrätte, miksi. Paljon syviä kyykkyjä päkiöillä seisten jalat auki sivusuuntaan noin. Opin tähän mennessä aloittamaan ja lopettamaan tanssin Namaskaralla ja tekemään 15 (!) kehonharjoitusta (body exercise), joka siis sisälsi noita syviä kyykkyjä ja muun muassa kulmakarvojen kohoitteluja. Varsinaiset tanssiaskeleet aloitetaan ensi viikolla.

Vaatepulmani selvisivät heti ensimmäisen tunnin alussa. Opettaja kuroi vyötäröni tiukaksi napakalla vyöllä "so that you become fit" ja sitoi dupattan eli huivin ympärilleni oikeaoppisesti. Olikin aika timmi olo ainakin sen vyön kohdalla, eivätkä huljuvat kankaat häirinneet toimintaa. Eiliset pussihousut olivat mukavat jalassa ja antoivat kivasti tilaa liikkua. Tämänpäiväiset housut puolestaan repesivät ikävä kyllä takamuksen kohdalta kesken harjoituksen, koska olivat liian kapeat. Eli on paempi laittaa sellaiset reilusti pussit tai sitten vaikka legginsit.

Tanssitunnilla oli kivaa. Suosittelenkin kaikkia aloittamaan uusia harrastuksia!


Body exercise-muistiinpanot. Aikamoista hyppimistä!







Kävimme eilen illallisella ulkona, siis kirjaimellisesti. Intialaiset katuruoat ovat yleensä todella maukkaita. Yksi lemppareistani ellei mielestäni paras katuruoka on Churumuri. Kasviksia (porkkanaraastetta, ehkä mangoa tai ananasta, kurkkua, tomaattia, sipulia), paahdettuja maapähkinöitä, "riisimuroja", sitruunamehua, yms. ja sitten ihan reilusti niitä mausteita. Tarjotaan sanomalehden tai vastaavan päältä. Nam! Erilaisia variaatioita löytyy, mutta pyydän yleensä ainakin kasvissalaatin. Jälkkäriksi käytiin jätskillä, mutta en ottanut kuvia. Vaikka kyllä jäätelöt ansaitsevat oman postauksensa nekin.



Parhaan Churumurin tekijä







Churumuri!!! <3 <3 <3











Aika jännää muuten tuo intialainen ääntäminen. Olen tähän mennessä lausunut tuon aina "tsutmuri" ja hyvin ovat ymmärtäneet. Ihan kohtuullista kuitenkin on  myös kirjoittaa arvoisan ruokalajin nimi oikein, on se vaan sen verran hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti